Ràdio Les Planes

L'emissora de la Vall d'Hostoles

Ràdio Les Planes   107.7 F.M.

L'emissora de la vall d'Hostoles

Des del 1980 al teu costat

››› Inici

Història de Ràdio Les Planes

PARTICIPACIÓ EN LES FESTES


Ràdio Les Planes participa des de la seva creació en tots els actes que tenen lloc al poble i que són organitzats per altres entitats. La manera de col·laboració és diferent en cada cas, però sempre intentem donar-los suport fent-ne la major difusió possible.

Vegem tot seguit algunes d'aquestes participacions. Ho farem per l'ordre cronològic en què succeeixen al llarg de l'any.


1.- DIADA DE REIS

Cada 6 de gener i des de fa ja força anys, la Ràdio participa activament amb la màgia que es vol donar a aquesta diada. Concretament, traslladem part dels nostres al pavelló per copsar en viu i en directe totes les millors il·lusions tant dels més petits com dels més grans. Després d'unes connexions mitjançant la nostra unitat mòbil que va seguint la Cavalcada dels Tres Reis de l'Orient pels carrers de les Planes, iniciem la retransmissió integra de l'acte central compost pels parlaments de Ses Majestats, l'acte de lliurament de la clau que els permetrà entrar a les llars dels nens... 


2.- HOMENATGE A LA VELLESA

A una festa tan emblemàtica com és l'Homentage dels nostres avis, també li fem costat. De bon matí locuors i tècnis de Ràdio Les Planes s'sencarreguen de fer arribar a les cases dels nostres oients el desenvolupament de la festa mitjançant la unitat mòbil: des de la cercavila, als actes de l'esgésia, proclamació de l'hereuets i la pubilleta...


3.- FESTA DEL BARRI DEL JONQUER

Just per Sant Isidre és quan tornem a agafar gairebé la totatilitat dels nostres estudis i els traslladem a la plaça del Barri del Jonquer. Aquest desplaçament es diferencia dels altres perquè utilitzem una tenda per campanya per a no mullar-nos amb les pluges del mes de maig. A més de retransmetre actes com la missa, la cercavila, etc., els nostres tècnics enregistren la nit de teatre per així oferir-la en diferit uns dies després.


4.- FESTA DE SANT FELIU DE PALLEROLS

Poques setmanes després és la Festa Major del poble veí. Alguns anys ens hi hem desplaçat per fer els infomatius i les entrevistes amb els protagonistes de la festa en directe des de la plaça del Firal. Però si la disponibilitat dels nostres col·laboradors no ens permet fer-ho sí que continuem entrevistant l'alcalde, la comissió de festes... fem un concurs regalant entrades per a l'envelat i assistim en directe al pregó de festes (que ens ha permès entrevistar personatges com Pere Tàpies, Josep Cuní, Antoni M. Badia i Margarit, Narcís Comadira,etc.).


5.- FESTA DEL BARRI DE LA VEDRUNA

Les dates (sovint entre setmana) que coincideixen amb aquesta festa que se celebra per Sant Joan fan que no puguem muntar-hi un estudi, però el que sí recollim són les dades de participació de la festa, parlem amb els seus organitzadors...


6.- FESTA DE SANT JAUME

Si parlem de retransmissions cal esmentar que durant la Festa de Sant Jaume és quan la Ràdio treballa més. Els dies de la festa els tècnis i locutors de Ràdio Les Planes es lleven ben aviat al matí perquè a la 10 (hora inici de les emissions) tot estigui a punt per fer ràdio integrament des de la plaça Nova, en uns estudis muntats sota una petita carpa que permet parar una mica la calor del es de juliol i les seves possibles precipitacions que es puguin ocasionar.

A part d'això, uns altres locutors es desplacen amb unitats mòbils per a no perdre's detall de la Trobada de Gegants, l'espectacle infantil, etc.


7.- FESTA DE LES ENCIES I DE COGOLLS

Tot salvant les distàncies, els mesos de setembre i octubre també hem aconseguit en més d'una ocasió desplaçar gran part dels nostres estudis al bell mig de la Festa de les Encies i de Cogolls. Quan no ens ha estat possible no ens n'hem oblidat d'aquestes festes, sinó que les entrevistes amb els organitzadors s'han succeït una darrera l'altra, igualment que les unitats mòbils.


8.- FESTA DE LA SANTA ESPINA

Fins ara no ens hem deixat perdre, gairebé mai, cap detall del que són els actes centrals de la Festa de la Santa Espina: el pregó de festes i la cavalcada de carrosses. El pregó, a part de retransmetre'l íntegrament i d'enregistrar-lo per una posterior retransmissió en diferit, ens ha donat l'oportunitat d'entrevistar personatges com Mari Sant Pere, Antoni Sevilla, Núria Hosta, Josep Tero, etc.

I, a part de fer costat tots els actes amb unes retransmissions tan acurades com és possible, participem activament de la festa tot organitzant-ne un dels actes seus centrals: L'ELECCIÓ DE LA PUBILLA I LES DAMES D'HONOR DE LES PLANES D'HOSTOLES.

La pubilla elegida cada any participa, unes setmanes més tard, en l'elecció de la Pubilla de la Garrotxa.

Volem destacar que l'Immna Puigvert, col·laboradora de  Ràdio Les Planes va resultar elegida pubilla de les Planes l'any 1998, posteriorment de la Garrotxa i també va obtenir el títol de Pubilla de Catalunya.

Organitzem aquesta elecció des de l'any 1991 i es fa coincidir amb la nit del dissabte de la Santa Espina. L'organtizació d'aquest acte no hauria estat possible sense la col·laboració de les noies empadronades al poble, a les quals volem fer arribar el nostre més sincer agraïment.


9.- FESTES NADALENQUES

En destacarem 2 enregistraments:

a). El de l'escenificació dels pastorets que fan els nens i les nenes de l'escola per aquestes dates.

b). El del Concert de Nadal que ofereixen les corals Brots de Primavera i Retorn Planenc.
Elecció Pubilles

Elecció de la Pubilla i les Dames d'Honor. Primera vegada que ho organtizava Ràdio Les Planes.
Retransmissió Carrosses

Retransmissió de la Cavalcada de Carrosses, durant la festa de la Santa Espina.
Hostoles informatiu desde la Plaça Nova 

Hostoles Informatiu des de la Plaça Nova amb motiu de la festa de Sant Jaume.
Festa del Jonquer

Retransmissions des de la festa del Jonquer.