Conferència sobre Malalties Infeccioses a la Biblioteca Maria de Jonquers

Divendres 17 de novembre de 2017, a les 7 de la tarda hi haurà una conferència sobre les malalties infecciones a càrrec d’Ariadna Port a la Biblioteca Maria de Jonquers de Les Planes d’Hostoles.

Aquest any la Marató de TV3 està dedicat a les malalties infeccioses.

 

La 26a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a un grup de malalties que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

Les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l’aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l’immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus –l’hepatitis i la sida són les més greus– i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.

La investigació pot canviar la història

Any 1926. La punxada d’una rosa desencadena una infecció que acaba amb la vida del poeta austrohongarès Rainer Maria Rilke. Pot semblar una situació molt llunyana, però els experts en malalties infeccioses afirmen que actualment ens trobem en un context similar al de principis del segle XX, abans del descobriment de la penicil·lina: hi ha pacients que moren perquè la resistència als antibiòtics fa intractables infeccions que es consideraven superades. Només la recerca té la clau per trobar nous tractaments i salvar vides.

Extret de: http://www.ccma.cat/premsa/programacio-especial-de-tv3-i-catalunya-radio-per-seguir-la-manifestacio-de-l11n-a-barcelona/nota-de-premsa/2820394/