Obres a l’Església Sant Cristòfol de Les Planes

El diumenge passat a final de la Missa, el mossèn de la parròquia de les Planes, Mn. Jesús Calm, va dir per antena que aquell mateix diumenge es recuperava el so de l’òrgan que es feia servir a l’església i que feia anys que no funcionava.

Aquest òrgan és un dels únics exemplars que queden a la província de Girona d’aquest estil, una barreja d’òrgan analògic i electrònic. S’ha aconseguit arreglar aquest òrgan gràcies a voluntaris que l’han pogut reparar amb peces que han arribat del Pais Basc, on aquest òrgan és més freqüent.

I una altre de les novetats que varen comentar van ser unes obres, que aquesta setmana ja han començat.

Les obres consisteixen en traslladar Sant Cristòfol de lloc. Es mourà el sant del seu emplaçament actual, a un costat, i es posarà a la part de darrera de l’altar, on actualment hi ha un lloc per seure fet de pedra. Aquest “seient” de pedra s’anul·lara i es posarà el sant ja que es el que dona nom a l’església.

16-10-26_lph_esglesia_sant16-10-26_lph_esglesia_seient