NOTICIA: Territori i Sostenibilitat instal·larà un nou semàfor a Les Planes d’Hostoles

travessera de la C-63 al seu pas per Les Planes
El punt on s’ha d’instal·lar el semàfor.

Amb l’inici de les obres a la N-141e coneguda com al carretera de la vergonya, la col·locació d’un nou punt semaforic a Les Planes d’Hostoles es farà efectiva en els propers dies.

Aquest dilluns han començat els treballs de senyalització d’obres a la carretera que uneix Anglès amb Bescanó, les quals duraran vuit mesos i tenen un pressupost d’1,4 milions d’euros.

La principal millora prevista és la formació de sobreamples  “sempre que sigui possible i aprofitant l’espai existent”, segons Territori. La idea és executar noves cunetes transitables –en substitució de les de terra existents– i bermes de formigó enrasades amb la calçada que permetin eliminar l’esglaó lateral. També es desplaçarà la barrera de seguretat en cas que n’hi hagi per guanyar espai.

Pel que fa a les actuacions per suavitzar revolts, seran en dues zones: el Pou de Glaç i la zona de la Pilastra. En el primer cas, es millorarà el traçat de dos revolts i s’hi farà una nova calçada amb vorals i carrils de major amplada. En total, farà uns 8 metres d’amplada i els carrils, més de 3,5 cadascun. En el segon cas, es tracta d’una zona totalment condicionada pel mur que salva el desnivell amb la via verda i per un desmunt en roca, i el que es farà serà millorar els peralts (pendents transversals) de tres revolts.

Dins aquestes obres també s’hi inclou la millora d’encreuaments de la Via Vedra, i un dels punts és el de Les Planes d’Hostoles, on el Departament d’Interior juntament amb el de Territori i Sostenibilitat van agafar el compromís ara fa dos anys arran de la petició que va fer l’Ajuntament de Les Planes. Així doncs, en els propers dies es farà efectiva la col·locació d’aquest punt semafòric, el qual regularà la velocitat dels vehicles, facilitarà el pas dels usuaris de la via verda, i dels veïns de la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × five =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.