NOTICIA: El nou consultori de les Planes torna a estar sense data d’inauguració per falta de l’equipament interior.

 

S’havia d’inaugurar a final d’aquest mes de setembre i, ara, no hi ha data de posada en servei

 

L’alcalde, Eduard Llorà lamenta que no es preveiés en el pressupost

Els veïns de les Planes d’Hostoles hauran d’esperar més del previst inicialment per poder utilitzar el nou consultori mèdic del municipi perquè, tot i que el nou edifici està acabat, no hi ha l’equipament interior ni el mobiliari, i el que encara és pitjor és que tot plegat no estava previst en el pressupost inicial d’aquest equipament de salut. Aquest nou consultori ha estat llargament reivindicat a les Planes.

L’alcalde, Eduard Llorà, ha explicat que l’equipament interior d’aquest dispensari depèn de l’àrea bàsica de salut d’Olot i que, de moment, no es podrà inaugurar, tal com estava previst, el 26 de setembre en el marc de la Festa de la Santa Espina. Llorà diu que desconeix quan es podrà obrir, tot i que confia que l’espera no s’allargui més d’un mes. L’alcalde ha assegurat que han intensificat els contactes amb Salut per evitar, com a mal menor, que la posada en funcionament del nou servei es prolongui més enllà del mes octubre.

Amb un cost de 900.000 euros, assumits íntegrament pel Departament de Sanitat, la primera pedra del nou consultori mèdic de les Planes la va col·locar a l’octubre del 2010 l’aleshores consellera de Salut, Marina Geli.

El nou centre de salut, que dependrà de l’hospital comarcal Sant Jaume d’Olot, té un total de 320 metres quadrats i s’ha construït amb un pati intern que separa els diferents consultoris mèdics de les sales d’espera i de la zona de recepció i serveis. L’Ajuntament ha destacat la sensibilitat de l’empresa concessionària, Construccions Pallars, per haver agafat industrials de les Planes com a proveïdors.

El nou consultori mèdic de les Planes d’Hostoles està ubicat al sector de l’antiga estació i ha completat una zona en què el govern local planenc ha anat aglutinant bona part dels equipaments del municipi. Així, a tocar hi ha el nou local polivalent i també el telecentre. En aquest espai de l’accés sud del municipi hi ha hagut durant molts anys el pavelló poliesportiu.

S’hi pot accedir des de la carretera de les Encies o bé des de la travessera urbana de la carretera C-63, poc abans de la cruïlla de Sant Aniol de Finestres. (informa el Punt Avui)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

8 + 16 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.