NOTICIA: Les cançons del cançoner popular de Catalunya tornaran a sonar aquest dissabte a les Planes d’Hostoles.

A les 9 del vespre d’aquest dissabte i al cente cultural de les Planes tindrà lloc la sisena edició de les Planes 1922, un concert on hi participarà el Trio Sol i Serena i el Duet Xantre.

Les Planes 1922 va començar ara fa 6 anys quan el veí de les Planes, Joan Arnau , es va posar en contacte amb el cantant Jaume Arnella, i això va fer possible que se celebrés la primera edició de Les Planes 1922. Es tracta d’una festa que vol recuperar les cançons populars que es cantaven al poble i que el 1922 van ser recollides pels músic Joan Llongueres i  Joan Tomàs. Ells dos participaven en una missió de recerca del Cançoner popular de Catalunya i van passar per les Planes per recollir informació. Aquí van recopilar fins a 190 peces, que van transcriure, i en van treure la partitura. Bona part d’aquesta informació va ser guardada a Suïssa a causa de la Guerra Civil, i després retornada a l’arxiu de Montserrat. Fa uns anys, l’interès per la cançó popular de Joan Arnau i Jaume Arnella va fer rebrotar aquestes cançons.

Per la seva sisena edició que serà aquest proper dissabte a les 9 del vespre al Centre Cultural i participarà el Trio Sol i Serena, d’Argelaguer al qual  interpretarà les cançons:  “En Tet del vi”, “la polleta d’aigua”, “el jutge cau malalt”. A part d’aquestes també cantaran nombroses peces que estan en els diferents Cançoners Populars locals, com és el cas de “La Dama d’Aragó, la Ploma de perdiu, i el rossinyol que consten a l’Arxiu de Suïssa  dictades a les Planes per en ” Jombi”, en “Dou” i en “Bot”. La segona part serà el Duet Xantre d’Angel Girona  i Agnès Alguerò, als quals centraran la seva actuació en una barreja de cançons sobre bandolers i la Guerra dels Carlins que estan catalogades a l’Arxiu de Suïssa, dictades per planencs a la primera Missió de recerca feta al poble pels mestres Tomàs i Llongueras a l’any 1922. En aquesta segona part s’escoltaran les cançons dictades per en “Mau”, en “Xiconic” i la “Josepa de Rupit” entre d’altres.

Ràdio les Planes oferirà un any més la retransmissió d’aquest acte en directe a través del 107.7 de la FM i per Internet www.radiolesplanes.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four − one =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: