GELPH: Sortida al pic i torre de Querroig (Portbou)

El Grup Excursionista de Les Planes d’Hostoles ha preparat per aquest diumenge, 8 d’abril de 2018, al pic i torre de Querroig a Portbou.

El lloc d’inici i finalització de la ruta serà a la Plaça Nova, l’hora de sortida és a les 7 del matí i l’hora prevista en que s’haurà acabat és les 4 de la tarda. El recorregut és d’uns 12 kilòmetres amb 700 metres de desnivell acumulat.

Recorregut

Portbou – Coll de la Farella – Castell i Pic de Querroig – Coll de la Farella – Coll de Belitres – Portbou

El puig sobre el qual es troben les restes del castell s’esmenta l’any 981 (podium Cariorubio) com a límit d’un alou del comte Gaufred d’Empúries. La història del castell, pròpiament, no es coneix gaire. Es troba documentat l’any 1385 (castrum de Carroig). Les ruïnes conservades semblen correspondre a una construcció dels segles X-XI. Quan el castell ja es trobava enrunat, es va construir, al mateix indret, la torre de Querroig, datable dels segles XIV-XV.

 

Per més informació podeu dirigir-vos al blog del Grup Excursionista de Les Planes.

També us podeu descarregar el programa de la sortida (fitxer pdf)

18-04-08_gelph_sortida_querroig