El CEIP Sant Cristòfol inicia l’any del centenari amb una programació d’actes que s’allargaran fins el juny del 2019.

L’alcalde, Eduard Llorà, denuncia la manca d’inversió que el Departament d’Ensenyament hi ha realitzat en les últimes dècades.

Divendres (divendres 16 de febrer de 2018) al matí a l’escola Sant Cristòfol de les Planes, s’han presentat els actes que formaran part de la celebració dels actes del centenari de la posada en funcionament de l’escola municipal, en la qual avui hi ha matriculats 175 nens i nenes de 3 a 12 anys. El portaveu de la comissió del centenari, Miquel Boix, ha explicat que “el gruix de les activitats es portarà a terme a partir del 15 de desembre coincidint amb la data de la inauguració del centre, a partir del juliol ja s’inaugurarà una exposició de fotografies, de llibres i diferents objectes que formen part del passat històric de l’educació al poble” a més Boix, ha destacat que “aquest no només és el centenari del CEIP St Cristòfol, sinó també és el de l’escola de Cogolls i les Encies, que van tenir un paper clau en l’educació en el poble”. Per la seva banda, la directora de l’escola, Joaquima Vilajoliu, diu que “és un orgull ser al capdavant d’aquesta escola, que és un referent a la comarca i a la demarcació”. Vilajoliu ha explicat que “el curs 2018/19 l’escola el dedicarà al centenari i que el dia 15 de desembre hi haurà el festival de Nadal i es presentarà la cançó commemorativa que ha escrit la Rosa Ma Noguer”. A més, els nens que estiguin el centre durant aquest curs tindran un detall, una agenda, una carpeta que qui la vulgui també es podrà adquirir a la llibreria.

L’alcalde, Eduard Llorà, diu que “aquest actes posaran en valor la importància de l’escola catalana, i l’estima que des del centre fan cap al poble. Volem des de l’Ajuntament homenatjar a totes les persones, a tots els mestres que han fet que aquesta escola fos una realitat”. L’alcalde ha aprofitat la roda de premsa per anunciar que “en els propers dies s’adjudicaran per 150 mil euros les obres de reforma de la façana, dels patis exteriors i el canvi de finestres”. Eduard Llorà, “ha demanat que el Departament d’Ensenyament s’impliqui en aquestes reformes, ja que aquí es necessita molt més manteniment que una de nova construcció”. Llorà ha afegit que “no volem una escola nova, volem que Ensenyaments pagui les reformes i millores que el centre necessita. Volem celebrar molts més centenaris en aquest edifici” En aquests últims quatre anys el consistori amb l’ajuda de la Diputació de Girona, hi haurà destinat 300 mil euros en millores necessàries pel bon funcionament del centre educatiu.

 

 
Agenda

*Aquest és un avançament dels actes del centenari. La comissió concretarà les dates exactes amb un programa més extens.

FEBRER 2018

 • Penjada de banderoles commemoratives.
 • Divendres 16 de febrer a les 11h presentació dels actes del Centenari als mitjans de comunicació, des de l’escola Sant Cristòfol.
 • Dissabte 17 de febrer a les 21h del vespre a la sala polivalent, presentació del Centenari al poble. Tot seguit, representació del “El florido Pencil” de la Companyia la Teatr’era.

 

JUNY 2018

 • Activitats esportives relacionades amb el Centenari. (Futbol, Bàsquet, Vòlei, ping-pong…)

 

JULIOL 2018

 • Inauguració de l`exposició de fotografies, llibres, i objectes, del Centenari.
 • Taula Rodona amb antics mestres i antics alumnes de l`escola.

 

SETEMBRE 2018

 • Actes diversos. Pregó de festa major de la Santa Espina a càrrec d’antics mestres de l’escola.
 • Durant l’any escolar 2018-19 l’escola organitzarà diferents activitats relacionades amb el Centenari.

OCTUBRE 2018

 • Conferència: La Mancomunitat, moment històric i política educativa. L`edifici de l’escola amb els ponents Carles Duarte i Jordi Faulí.

 

NOVEMBRE 2018

 • Obra de teatre dedicada al centenari a càrrec del grup de teatre el Jonquer.

 

DESEMBRE 2018

 • Presentació del llibre commemoratiu i acte institucional.
 • Conferència: l’educació a Catalunya amb el ponent Salomó Marquès.
 • Presentació de la maqueta de l’escola.
 • Inauguració d’una escultura commemorativa.
 • Presentació de la cançó del Centenari.

 

JUNY 2019

 • Cloenda del Centenari.
 • Dinar Popular.
 • Activitats esportives i musicals.
 • Auca del Centenari.