NOTICIA: Embutidos Monter ha estat reconeguda aquest dimarts amb el premi Incorpora de l’Obra Social “La Caixa”

 

Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, entrega el premi  Incorpora a Miquel Tarradas, cap de Recursos Humans d'Embutidos Monter

Embutidos Monter, empresa familiar pertanyent al Grup Cañigueral, líder en producció d’embotits curats i interproveïdora de Mercadona, ha rebut el premi Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa”, guardó que reconeix la tasca que realitzen les organitzacions empresarials en l’àmbit de la integració laboral de col·lectius en risc o situació d’exclusió social. En la selecció dels guardonats, el jurat
ha tingut en compte el nombre de contractacions de persones desafavorides en relació al total de la plantilla, el perfil dels treballadors integrats i la durada mitjana dels contractes. Embutidos Monter ha estat l’empresa catalana premiada en la categoria de Gran Empresa, ja que la seva plantilla està formada per més de 250 treballadors.

L’Obra Social ”la Caixa” reconeix així la política d’inserció laboral de la companyia, centrada en la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual i malalties mentals. La companyia treballa des de l’any 2008 amb la Fundació La Fageda, entitat adherida al programa Incorpora i que ha afavorit que actualment 10 persones amb aquestes discapacitats formin part de la plantilla d’Embutidos Monter en condicions idèntiques a les de la resta de treballadors. El jurat ha destacat l’alt grau de compromís de l’empresa i el fet que hagi anat “molt més enllà del compliment de la LISMI”, la qual obliga a les empreses amb més de 50 treballadors a tenir com a mínim un 2% de la plantilla amb alguna discapacitat.

Miquel Tarradas, cap de Recursos Humans de la companyia gironina,(fotografiat amb el Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig) valora molt positivament l’experiència de treballar amb aquest col·lectiu: “Són persones amb capacitats diferents però igualment aptes per contribuir activament a la societat. La seva presència a les nostres plantes ens ha ajudat a fer madurar l’empresa”. La política inclusiva d’Embutidos Monter va més enllà del conveni amb la Fundació La Fageda, ja que la companyia també compta des de fa anys amb personal amb limitacions físiques i sensorials. En total, gairebé un 4% dels treballadors d’Embutidos Monter té algun tipus de discapacitat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.